Aneta Lyčková

Bachelor's thesis

Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete

Comparison of Selected Nutritional Factors of Myocastor Coypus and Chicken Muscle Tissue
Abstract:
V teoretické části je rozebrán význam masa jak z pohledu obecného, tak chemického složení. Dále je uvedena charakteristika svaloviny kuřete a nutrie říční. V experimentální části bylo provedeno stanovení sušiny sušením, bílkovin metodou podle Kjeldahla, celkových aminokyselin, tuku dle Soxhleta a stanovení methylesterů mastných kyselin pomocí plynové chromatografie. U každého stanovení byl uveden přehled …more
Abstract:
In the theoretical part is analyzed the importance of meat both in terms of its general and chemical composition. The characteristics of chicken and nutria muscle are also given. In the experimental section was realized determination of dryness by drying, protein by Kjeldahl's method, general amino acids, fat by Soxhlet's method, and determination of fatty acid methyl esters by gas chromatography. …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2018

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Lyčková, Aneta. Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe