Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete – Aneta Lyčková
Aneta Lyčková
Bachelor's thesis
Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete
Comparison of Selected Nutritional Factors of Myocastor Coypus and Chicken Muscle Tissue
Abstract:
V teoretické části je rozebrán význam masa jak z pohledu obecného, tak chemického složení. Dále je uvedena charakteristika svaloviny kuřete a nutrie říční. V experimentální části bylo provedeno stanovení sušiny sušením, bílkovin metodou podle Kjeldahla, celkových aminokyselin, tuku dle Soxhleta a stanovení methylesterů mastných kyselin pomocí plynové chromatografie. U každého stanovení byl uveden přehled …moreAbstract:
In the theoretical part is analyzed the importance of meat both in terms of its general and chemical composition. The characteristics of chicken and nutria muscle are also given. In the experimental section was realized determination of dryness by drying, protein by Kjeldahl's method, general amino acids, fat by Soxhlet's method, and determination of fatty acid methyl esters by gas chromatography. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LYČKOVÁ, Aneta. \textit{Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/daxbot/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Lyčková, Aneta. Srovnání vybraných nutričních faktorů u svaloviny nutrie říční a kuřete. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
GC/MS stanovení izomerních mastných kyselin v potravinářských\nl{} a biologických vzorcích
Michaela Merclová -
Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS
Michaela Kamenická -
Analýza mastných kyselin ve vzorcích placenty
Veronika Hnojská -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Stanovení a diagnostický význam esenciálních mastných kyselin u diabetiků typu 2
Michal Kopčil -
Optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin v reálných systémech
Lenka Hasoňová -
Plynová chromatografie mastných kyselin ve vybraných živočišných tkáních
Michaela Drábková