Bc. Radka Kvasničková

Diplomová práce

Dvojí kvalita potravin - právní a ekonomické aspekty

Dual Food Quality - Legal and Economic Aspects
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tématem dvojí kvality potravin. Jejím cílem je vymezit problematiku v kontextu nekalých obchodních praktik, zhodnotit právní úpravu a analyzovat kontrolní mechanismy. Pozornost je věnována unijní i vnitrostátní právní úpravě. Práce se rovněž soustředí na výrobky dvojí kvality v praxi. V závěru jsou formulovány návrhy de lege ferenda, jež by přispěly zejména ke zvýšení ochrany …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the topic of the dual quality of food. It aims to define the issue in the context of unfair commercial practices, evaluate legal regulation, and analyse the inspection mechanisms. Attention is focused on EU and national legislation. The thesis also concentrates on dual quality products in practice. In conclusion, de lege ferenda proposals are formulated that would particularly …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. JUDr. David Sehnálek, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Ing. Petra Dvořáková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta