Luštěniny - nutriční a zdravotní aspekty – Bc. Michaela Suchánková
Bc. Michaela Suchánková
Master's thesis
Luštěniny - nutriční a zdravotní aspekty
Legumes - nutritional and health aspects
Abstract:
Tato práce se zabývá složením luštěnin, co se týká živin i nenutritivních látek, změnami ve složení v důsledku různých úprav, prospěšnými účinky luštěnin a látek v nich obsažených na lidské zdraví i potenciálními zdravotními riziky. Cílem práce bylo zjistit úroveň znalostí ve jmenovaných oblastech. Práce se dále zaměřuje na zjišťování, jestli to, jak často jsou luštěniny v různých formách konzumovány …moreAbstract:
The thesis deals with the composition of legumes in terms of nutrients and non-nutritive substances, changes in composition due to various treatments, the beneficial effects of legumes and their components on human health and the potential health risks. Aim of this study was to determine the level of knowledge in these areas. The thesis also focuses on determining whether how often are pulses consumed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2012
Identifier:
https://is.muni.cz/th/dazyk/
Thesis defence
- Date of defence: 14. 6. 2012
- Supervisor: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
- Reader: MVDr. Halina Matějová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian