Mléčné výrobky pro konzumenty se specifickými potřebami – Thi Phuong Thanh Tranová
Thi Phuong Thanh Tranová
Bachelor's thesis
Mléčné výrobky pro konzumenty se specifickými potřebami
Dairy products for people with specific needs
Anotácia:
Stále více lidí se potýká s alergiemi a intolerancí některých složek potravin. Mléčné výrobky jsou skupinou, na kterou se nežádoucí reakce mohou objevit celkem často, a to především u citlivých jedinců. Nejběžnější intolerancí je intolerance laktózy. Především novorozenci trpí též alergiemi na mléčné bílkoviny a jejich strava pak musí být upravena. Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení …viacAbstract:
More and more people are struggling with allergies and intolerances to certain food components. Dairy products are a group to which adverse reactions can occur quite frequently, especially in sensitive individuals. The most common intolerance is lactose intolerance. Newborn babies in particular also suffer from milk protein allergies and their diets must then be modified. The main aim of this bachelor …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2024
- Vedúci: Ing. Iveta Klojdová, Ph.D.
- Oponent: Markéta Berčíková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TRANOVÁ, Thi Phuong Thanh. \textit{Mléčné výrobky pro konzumenty se specifickými potřebami}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/de6k56/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Potravinové alergie u dětí předškolního věku ve městě Vsetín
Zuzana Korejčíková -
Alergie u dětí předškolního věku a její projevy při výchově a vzdělávání
Ludmila Hotařová -
Potravinové intolerance a alergie u dětí z pohledu ošetřovatelského personálu
Lucie KREJSOVÁ -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Potravní alergie a intolerance u psů
Nelly Feiferová
Názov
Vložil
Vložené
Práva