Vliv zátky na obsah antioxidačních komponent u vína – Bc. Olga Mrázová
Bc. Olga Mrázová
Master's thesis
Vliv zátky na obsah antioxidačních komponent u vína
Impact of the plug on the content of antioxidant components in wine
Abstract:
Česká republika patří mezi severní vinařskou oblast Evropy. Počátky vinohradnictví sahají do období Římské říše, jak nám dokazují historické nálezy. O zdravotních přínosech konzumace vína svědčí i fakt, že víno bylo v 19. stol součástí lékopisu. Nástupem moderních analytických metod se začalo víno podrobně analyzovat a podrobněji byly studovány látky obsažené ve víně.Fenolické látky jsou přirozenou …moreAbstract:
The Czech republic belong to the north wine region in Europe. The begins of the viticulture started in the period of the Roman Empire, which is the proof of historici findings. The medical benefits of the wine is evidenced by the fact that the wine was a part of a pharmacopoeia in the 19th century. The wine started to be analyzed with the modern analytical methods and the chemical compounds in the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Effect of ZnO nanoparticles on the content of phenolic compounds in Solanum lycopersicum
Radim Zelinka -
Stanovení flavonoidů ve víně metodou HPLC
Bára Vinklárková -
Studium flavonoidů u červených vín
Alexandra Kandourova
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights