Vliv zátky na obsah antioxidačních komponent u vína – Bc. Olga Mrázová
Bc. Olga Mrázová
Diplomová práce
Vliv zátky na obsah antioxidačních komponent u vína
Impact of the plug on the content of antioxidant components in wine
Anotace:
Česká republika patří mezi severní vinařskou oblast Evropy. Počátky vinohradnictví sahají do období Římské říše, jak nám dokazují historické nálezy. O zdravotních přínosech konzumace vína svědčí i fakt, že víno bylo v 19. stol součástí lékopisu. Nástupem moderních analytických metod se začalo víno podrobně analyzovat a podrobněji byly studovány látky obsažené ve víně.Fenolické látky jsou přirozenou …víceAbstract:
The Czech republic belong to the north wine region in Europe. The begins of the viticulture started in the period of the Roman Empire, which is the proof of historici findings. The medical benefits of the wine is evidenced by the fact that the wine was a part of a pharmacopoeia in the 19th century. The wine started to be analyzed with the modern analytical methods and the chemical compounds in the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Effect of ZnO nanoparticles on the content of phenolic compounds in Solanum lycopersicum
Radim Zelinka -
Stanovení flavonoidů ve víně metodou HPLC
Bára Vinklárková -
Studium flavonoidů u červených vín
Alexandra Kandourova
Název
Vložil
Vloženo
Práva