Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES – Kateřina Brancová
Kateřina Brancová
Diplomová práce
Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES
The Elemental Analysis of Feed Supplements and Functional Foods Using ICP OES
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vybraných prvků v multivitaminových přípravcích a funkčních potravinách metodou optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a přípravou vzorku k analýze. Byly nalezeny vhodné spektrální a pracovní podmínky, jako je použitá vlnová délka, řád spektra, příkon do plazmatu výška pozorování napětí na fotonásobiči a průtoky plynů. Byl studován vliv …víceAbstract:
Focused on the analysis of elements in multivitamins, food supplements and functional foods using optical emission spectrometry with inductively-coupled plasm, this thesis was processed. Working condition as a wavelength length, spectral order, power, observation height, photomultiplier voltage and gas flow rates were setup and optimized. Effects of matrix elements and possibility of their removal …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2002
- Vedoucí: doc. Ing. Anna Krejčová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Brancová, Kateřina. Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS
Iva Nedělková -
Prvková analýza potravinových doplňků pomocí o-TOF ICP MS
Iveta Petrovická -
Porovnání ICP-OES a XRF v analýze vybraných prvků ve vzorcích ropných frakcí
Kristýna GRŮLLOVÁ -
Validace kontroly obsahu Al v CaCl2.2H2O, MgCl2.6H2O, metodou ICP-OES
Viktor BREZOVSKÝ -
Studium laserové ablace ocelí ve spojení ICP-OES a ICP-MS
Veronika Možná -
Stanovení AVS (acid volatile sulfide) v sedimentech metodou ICP-OES
Zdeňka NAINAROVÁ -
Alternativní postupy přípravy vzorků životního prostředí k ICP OES analýze
Josef Fabián