Kateřina Brancová

Diplomová práce

Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES

The Elemental Analysis of Feed Supplements and Functional Foods Using ICP OES
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vybraných prvků v multivitaminových přípravcích a funkčních potravinách metodou optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem a přípravou vzorku k analýze. Byly nalezeny vhodné spektrální a pracovní podmínky, jako je použitá vlnová délka, řád spektra, příkon do plazmatu výška pozorování napětí na fotonásobiči a průtoky plynů. Byl studován vliv …více
Abstract:
Focused on the analysis of elements in multivitamins, food supplements and functional foods using optical emission spectrometry with inductively-coupled plasm, this thesis was processed. Working condition as a wavelength length, spectral order, power, observation height, photomultiplier voltage and gas flow rates were setup and optimized. Effects of matrix elements and possibility of their removal …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2002
  • Vedoucí: doc. Ing. Anna Krejčová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Brancová, Kateřina. Prvková analýza potravinových doplňků a funkčních potravin pomocí ICP OES. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická