Martina Smejkalová

Bachelor's thesis

Escherichia coli jako alimentární patogen a příčina kažení potravin

Escherichia coli as an alimentary pathogen and cause of food spoilage
Abstract:
Hlavní náplní bakalářské práce je charakterizovat bakterii Escherichia coli. Práce je zaměřena na obecnou charakteristiku této bakterie a rovněž i celého rodu Escherichia a také bakteriální buňky. Bakterie Escherichia coli je popsána z hlediska morfologie, biochemických vlastností, antigenních vlastností, epidemiologie, ale hlavním zaměřím byly jsou její patogenní vlastnosti, s nimiž souvisí také prevence …more
Abstract:
The main aim of the bachelor’s thesis is to characterize the bacterium Escherichia coli. The thesis focuses on the general characteristics of this bacterium and also the whole genus Escherichia and also the bacterial cell. The bacterium Escherichia coli is described in terms of morphology, biochemical properties, antigenic properties and epidemiology. However, the main focus was its pathogenic properties …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Reader: Alena Saláková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta