Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu u Lactobacillus curvatus in vitro a v mléce – Bc. Michal Rybenský, DiS.
Bc. Michal Rybenský, DiS.
Master's thesis
Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu u Lactobacillus curvatus in vitro a v mléce
Effect of External Factors on Decarboxylase Activity of Lactobacillus curvatus in vitro and in Milk
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na prozkoumání dekarboxylázové aktivity bakterií Lactobacillus curvatus. Teoretická část práce obsahuje charakteristiku biogenních aminů, včetně jejich významu, toxických účinků a výskytu v potravinách. Dále se zabývá vnějšími faktory ovlivňujícími produkci biogenních aminů a metodami jejich stanovení. V závěru teoretické části je věnována pozornost charakteristice rodu …moreAbstract:
This thesis was focused on the examination of decarboxylase activity of bacteria Lactobacillus curvatus. Theoretical part of the thesis contains characterization of biogenic ammines, with their significancy, toxic effects and their occurence in food. It also deals with external factors influencing the production of biogenic amines and methods of their determination. In the end of theoretical part, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2014
Accessible from:: 24. 4. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RYBENSKÝ, Michal. \textit{Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu u Lactobacillus curvatus in vitro a v mléce}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/dj7584/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Rybenský, Michal. Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu u Lactobacillus curvatus in vitro a v mléce. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium
Eva LORENCOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita vybraných bakterií v prostředí s přídavkem bakteriocinů
Eva Theimrová -
Dekarboxylázová aktivita kmenů izolovaných z kefíru
Jitka Bláhová -
Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus rhamnosus
Lucie Vítková -
Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů
Gabriela MANTLOVÁ -
Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce
Adéla Žalková -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Produkce biogenních aminů bakteriemi v mléce o různé tučnosti
Kristýna Staňková