Bc. Jana Kopecká, Ph.D.

Master's thesis

Stanovení fyziologických a genetických aspektů flokulace průmyslových kmenů kvasinek

Physiological and genetic aspects of flocculation industrial strains of yeasts
Anotácia:
Flokulace je reverzibilní schopnost kvasinek tvořit větší celky a následně se rychle usazovat nebo stoupat na povrch média. Objevuje se spontánně na konci kvašení, usnadňuje účinně odstraňovat buňky z fermentačního média a ulehčuje tak downstream procesy při zisku produktu. Je tedy ekonomicky důležitým faktorem pro průmyslové aplikace (pivovarnictví, vinařství, produkce bioetanolu a zpracování odpadních …viac
Abstract:
Yeast flocculation is a reversible process in which cells adhere to form units, these units subsequently settle to the bottom or rise to the surface. It occurs spontaneously at the end of fermentation, it provides an effective and cost-free way to separate yeast cells from the fermentation medium and facilitate the downstream processes. It is an economically important factor in industrial applications …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2011
  • Vedúci: doc. RNDr. Miroslav Němec, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta