Screening silic enkapsulovaných do jílových nanočástic pro inhibici klíčení brambor – Bc. Helena Dolečková
Bc. Helena Dolečková
Master's thesis
Screening silic enkapsulovaných do jílových nanočástic pro inhibici klíčení brambor
Screening of nanoclay encapsulated essential oils for inhibition of potato sprouting
Anotácia:
V lidském jídelníčku představují brambory významný zdroj škrobu, vitamínu C a draslíku. Během skladování brambory procházejí určitými fázemi, ve kterých dochází k intenzivnímu buněčnému dýchání spouštějící tvorbu klíčků. Jednou z možností, jak klíčení omezit je aplikace silic a čistých látek z nich izolovaných. Silice jsou sekundární metabolity rostlin a v roli přírodních inhibitorů tedy nepoškozují …viacAbstract:
In the human diet, potatoes (Solanum tuberosum) are an important source of starch, vitamin C, and potassium. During storage, potatoes go through certain phases, in which there is intense cellular respiration triggering the formation of sprouts. A suitable option to reduce germination might be an application of essential oils and pure substances isolated from them. Essential oils are secondary metabolites …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 8. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Oponent: Petr Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DOLEČKOVÁ, Helena. \textit{Screening silic enkapsulovaných do jílových nanočástic pro inhibici klíčení brambor}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/djwyos/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání majoritních složek v různých genotypech konopí (Cannabis sativa L.) a rostlin s podobným složením těkavých látek, za účelem výcviku služebních psů
Tereza Kubecová -
Využití enkapsulace a sorpce těkavých přírodních látek při skladování brambor
Pavla Koubíková -
Identifikace těkavých látek obsažených v růžích
Tereza Poláčková -
Proteomická analýza antimikrobiálních účinků terpenů pomocí MALDI-TOF
Linda Nezbedová
Názov
Vložil
Vložené
Práva