Stabilizace barvy a zrání červených vín – Mgr. Tereza Nesvatbová
Mgr. Tereza Nesvatbová
Bakalářská práce
Stabilizace barvy a zrání červených vín
The stabilization and maturation of red coloured wine
Anotace:
Bakalářská práce na téma Stabilizace barvy a zrání červených vín se zabývá výrobou červeného vína a látkami, které jsou v něm obsažené (anthokyany a taniny). Práce pojednává o chemickém složení hroznů, technologii výroby červených vín, stabilizaci barvy a faktorů, které ji ovlivňují. Práce se věnuje i samotnému zrání červených vín.Abstract:
The bachelor´s thesis entitled: The stabilization and maturation of red coloured wine deals with the making of red wine and substances which are contained in it (anthocyanins and tannins). The thesis deals about the chemical structure of a grape, technology of red wine making and the stabilization of red coloued wine. Thesis also examines the processes of a maturation of red wine.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení anthokyaninů a fenolických sloučenin v různých odrůdách červených vín
Kateřina Jurčová -
Stanovení anthokyaninů a fenolických sloučenin v různých odrůdách červených vín
Kateřina Jurčová -
Využití enologických taninů při výrobě vína
Barbora Ryzí -
Využití enologických taninů při výrobě vína
Jan Dřímal
Název
Vložil
Vloženo
Práva