Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea – Bc. Žaneta Žáková
Bc. Žaneta Žáková
Master's thesis
Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea
The effect of the insect meal addition on the leavened doughs properties
Anotácia:
Hmyz je v dnešních dobách obecně považován za nutričně přínosný, především z důvodu vysokého obsahu bílkovin, tuků, vitamínu a minerálních látek, kterými disponuje. Dalším pozitivem je relativní nenáročnost chovu, údržba a nízká produkce skleníkových plynů, které zatěžují planetu. S ohledem na aktuální stav planety, mezilidské a sociální výkyvy v určitých oblastech, chudobu, nedostatek potravin a jiné …viacAbstract:
Nowadays, insects are generally considered nutritionally beneficial, mainly because of the high protein content, fats, vitamins and minerals found in them. Another positive is the relatively undemanding breeding, maintenance and low production of greenhouse gases that burden the planet. Considering the current state of the planet, interpersonal and social fluctuations in certain areas, poverty, lack …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
- Vedúci: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Oponent: Olga Leuner, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽÁKOVÁ, Žaneta. \textit{Fortifikace pšeničného pečiva moučkou z Nauphoeta cinerea}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/dlputj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní parametry olivového ochuceného oleje
Anna Cihlářová -
Jakostní parametry majonéz s obsahem přídatných látek
Sabina Hartmanová -
Vliv odrůdy a lokality na jakostní parametry ječmene určeného pro výrobu sladu
Daniela Brtníková -
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín -
Vliv teploty skladování na jakostní parametry révových vín
Lukáš Mudrych -
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Zuzana Leischnerová -
Jakostní parametry extrudovaných výrobků
Kateřina Prokopová -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová
Názov
Vložil
Vložené
Práva