Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky – Tereza Zelinková
Tereza Zelinková
Bachelor's thesis
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Microorganisms contaminating heat-treated meat products
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou mikroorganismů kontaminujících tepelně opracované masné výrobky. První část se věnuje obecné charakteristice masných výrobků s následným zaměřením na produkty, které prošly tepelnou úpravou. Hlavní část práce obsahuje popis jednotlivých mikroorganismů, které patří mezi původce alimentární infekce a alimentární intoxikace. Jsou zde popsány z hlediska morfologie …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the topic of microorganisms contaminating heat-treated meat products. The first part is devoted to the general characteristics of meat products, followed by a focus on products that have undergone heat treatment. The main part of the thesis contains a description of individual microorganisms that are among the causative agents of alimentary infection and alimentary intoxication …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Reader: Alena Saláková, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
Masné výrobky ve výživě dospělých
Jana JÁNOŠKOVÁ -
Alternativní masné výrobky
Kateřina Cahelová -
Uvolňování ftalátů z materiálů a obalů určených pro maso a masné výrobky
Julie Remencová