Ria Collinsová
Bachelor's thesis
Mikrobiologická kvalita masa
Microbiological quality of meat
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mikrobiologické kvality masa. Z chemického hlediska má maso a masné výrobky vysoký obsah vody a dalších látek, které vytváří optimální prostředí pro růst a rozmnožování nežádoucích mikroorganismů. Při nedokonalém zacházení a zpracování masa dojde ke kontaminaci mikroorganismy a tím ke změně senzorických vlastností a postupnému kažení. Rozvoj mikroorganismů …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with microbiological quality of meat. From a chemical point of view, meat and meat products have a high content of water and other substances that create the optimal environment for the growth and multiplication of undesirable microorganisms. In the case of imperfect handling and processing of the meat, contamination with microorganisms will occur and thus the sensory properties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Reader: Soňa Bogdanovičová, externi
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Chemical analysis of the essential oil of selected African plants
Abiodun Ogundele -
Vliv pohlaví na jatečnou hodnotu a chemické složení jehněčího masa.
Kateřina Urbánková -
Jakostní znaky masa faremně chované a volně žijící zvěře
Kateřina LABUDOVÁ -
Chemické složení jehněčího masa
Kateřina Urbánková -
Vliv mrazírenského skladování na senzorickou jakost a chemické složení rybího masa
Martina Zajíčková -
Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování
Jan JELÍNEK