Vliv silic na aktivitu kvasinek v kynutých těstech – Marie Sklenářová
Marie Sklenářová
Bakalářská práce
Vliv silic na aktivitu kvasinek v kynutých těstech
The effect of essential oils on yeast activity in leavened doughs
Anotace:
Pekařské výrobky jsou jednou z nejrozšířenějších komodit na světě a jsou důležitou součástí výživy člověka ale jejich nevýhodou je jejich omezená trvanlivost. V současné době se pro prodloužení trvanlivosti potravin využívají syntetické látky, které mohou u některých jedinců populace vyvolávat zdravotní problémy. Bylo publikováno mnoho studií o využití silic jako prostředků pro prodloužení trvanlivosti …víceAbstract:
Bakery products are one of the most widespread commodities in the world and are an important part of a human nutrition, but the disadvantage is their limited shelf life. Nowadays, synthetic substances are used to extend their shelf life, which may cause health problems in some sensitive individuals. Many studies have been published on the use of essential oils as a tool for extending the shelf life …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Oponent: Iva Kučerová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SKLENÁŘOVÁ, Marie. \textit{Vliv silic na aktivitu kvasinek v~kynutých těstech}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/dnmonc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Effect of particle size of wheat on the rheological and filtration properties of the drilling fluid
Dlovan YASEEN ABBAS -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI -
Assessment of some quality parameters of organic and conventional wheat flour
Barbora Fantová -
The effects of storage conditions on the quality of wheat flour during post-milling maturation
Johanka Barsová -
Study of application temperature and joint thickness impact on fast fixing effect of one component PUR adhesives
Sudeep Sangamesh Babu -
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta
Vít Kundera -
Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Žaneta Ferusová
Název
Vložil
Vloženo
Práva