Bc. Lucie Mikulčíková

Master's thesis

Stanovení obsahu lipofilních vitamínů v masných výrobcích z jatečních prasat krmených standardní krmnou dávkou s přídavkem rybího oleje

Determination of the content of fat-soluble vitamins in meat products produced from the meat of pigs fed a diet enriched with fish oil
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo stanovit obsah lipofilních vitaminů v masných výrobcích. Byly použity vzorky boloňského salámu a vídeňských párků, vyrobené z šesti prasat krmených standardní krmnou dávkou s přídavkem rybího oleje (P) a z šesti prasat kontrolní skupiny (K). Vzorky byly lyofilizovány, byla provedena extrakce, chromatografická separace, detekce a kvantifikace lipofilních vitaminů. Po vyhodnocení …more
Abstract:
The aim of the thesis was to determine the content of fat-soluble vitamins in meat products. Bologna-type salami and Vienna sausages produced from the meat of six pigs fed with a standard feed enriched with fish oil (F) and six pigs fed with a standard feed (control, C) were used. The samples were lyophilized and extraction, chromatographic separation, detection and quantification of fat-soluble vitamins …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Reader: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology