Jiří Hamáček
Bachelor's thesis
Kvalita zrna barevné pšenice
Quality of colored wheat grain
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na netradičně zbarvené odrůdy pšenice, zejména pak na možnosti využití, srovnání nutričních hodnot a působení na lidské zdraví s běžnou pšenicí a parametry používané k hodnocení pšeničného zrna. Dalším krokem je stanovení základních parametrů, tedy vlhkosti, čísla poklesu, sedimentačního index Zelenyho testem a obsahu mokrého lepku, u odrůdy pšenice s modrým aleuronem nazvaném …viacAbstract:
Bachelor thesis is focused on unconventionally colored varietes of wheat, especially on use of colored wheat, compare of nutrients and health effects with common wheat and parameters used to evaluation of wheat grain. Next step was to determinate basic parameters, like humidity, falling number, sedimentation index by Zeleny's test and content of wet gluten, for variety of wheat with blue aleuron AF …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hamáček, Jiří. Kvalita zrna barevné pšenice. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Vliv použitého tuku na kvalitu sušenek vyrobených ze zrna barevné pšenice
Václav Maťátko -
Tvorba výnosu u barevných odrůd pšenice seté
Natálie Terschova -
Zařazení barevné pšenice "Skorpion" do krmné dávky brojlerů
Martina Pokorná -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Zařazení barevné pšenice "ZORA" s vysokým obsahem antokyanů na parametry užitkovosti nosnic na konci snáškového cyklu
Michaela Schořová -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Pšenice s barevným zrnem jako bohatý zdroj anthokyanů v lidské výživě
Michal Brnka