Biologicky aktivní látky bylin a jejich směsí – Bc. Lucie Vyhlasová, DiS.
Bc. Lucie Vyhlasová, DiS.
Master's thesis
Biologicky aktivní látky bylin a jejich směsí
Biologically Active Subsance of Herbs and Their Mixtures
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením biologicky aktivních látek léčivých bylin: Ibišek, Heřmánek pravý, Jasmín, Kopřiva dvoudomá, Máta peprná, Meduňka lékařská, Ostropestřec mariánský, Třezalka tečkovaná. V teoretické části diplomové je uvedeno obecné chemické složení bylinných čajů a blíže jsou popsány zkoumané druhy vzorků, jejich botanické charakteristiky, chemické složení, použití a zdravotní účinky …moreAbstract:
The Diploma thesis deals with the determinativ of biologically active substance sof medi-cinal herbs: Hibiscus, Matricaria chamomilla, Jasminum officinale, Urtica dioica, Mentha piperita, Melissa officinalis, Silybum marianum, Hypericium perforatum. In the theoretical part of the thesis describe the general characteristics of medicinbal products, theur collecti-on, adjustment, the active substances …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2016
Accessible from:: 5. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vyhlasová, Lucie. Biologicky aktivní látky bylin a jejich směsí. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 5.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 5. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Obsah biologicky aktivních látek v obilovinách z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Adéla Antošová -
Vliv stáří a infekčního tlaku na obsah fenolických látek u rajčete
Tereza Heinrichová -
Vplyv spracovania čučoriedok na obsah biologicky aktívnych látok
Viktória Balaščáková -
Vliv kuchyňských úprav na obsah fenolických látek v petrželi zahradní (Petroselinum crispum)
Sylva RAJDLÍKOVÁ -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
Obsah kyseliny askorbové ve vybraném sortimentu produktů typu "microgreens"
Michaela Suchyňová -
Vliv technologických úprav na obsah bioaktivních látek u rostlin rodu Aronia a Sorbus
Anežka Šuráňová -
Hodnocení vlivu odrůdy na obsah betalainových barviv v bulvách salátové řepy
Anežka AUEROVÁ