Jsou rostlinné alternativy mléka budoucností? – Kateřina Krajníková
Kateřina Krajníková
Bakalářská práce
Jsou rostlinné alternativy mléka budoucností?
Are plant-based milks our future?
Anotace:
V současné době lze pozorovat rostoucí trend v konzumaci rostlinných nápojů a na trhu je jich široká škála různých variant. Za nejoblíbenější nápoj je považován sójový, a to především z hlediska jeho nutričních vlastností. Mezi další oblíbené možnosti patří např. mandlový či kokosový nápoj. Kravské mléko je cenným zdrojem bílkovin, vápníku a dalších minerálních látek, avšak pro určitou část obyvatel …víceAbstract:
Currently, there is a growing trend in the consumption of plant-based beverages, with a wide variety of types available on the market. Among the most popular beverages is soy milk, primarily for its nutritional profile. Other favored options include almond or coconut milk. Cow's milk is a valuable source of proteins, calcium, and other minerals; however, for a certain portion of the population, it …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Klára Cejpová, Ph.D.
- Oponent: Barbora Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRAJNÍKOVÁ, Kateřina. \textit{Jsou rostlinné alternativy mléka budoucností?}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/dqrfjp/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Technologie zpracování mléka
Monika Daňková -
Technologie zpracování odpadů z domácí elektroniky.
Karel Petržilka -
Zdokonalení technologie zpracování odpadních elektrických zařízení s obsahem rtuti
Karel Čežík -
Návrh technologie pro zpracování a využití odpadních vod bytového domu
Lukáš Čuřík -
Kvalita kachního a husího masa a jejich technologie zpracování
Vojtěch Weiss -
Nové technologie zpracování konopné suroviny
Kristýna Becherová -
Kvalita a technologie zpracování jehněčího a skopového masa
Adéla Zetková -
Vliv technologie zpracování čistírenských kalů na obsah perzistentních látek
Vojtěch Kasan
Název
Vložil
Vloženo
Práva