Listová zelenina jako zdroj výživově významných fenolických látek – Daniela TRÖSTLOVÁ
Daniela TRÖSTLOVÁ
Master's thesis
Listová zelenina jako zdroj výživově významných fenolických látek
Leaf vegetable as a source of phenolic compounds with nutritional value.
Abstract:
Tato práce pojednává o obsahu fenolických látek v salátových rostlinách. Část této rozsáhlé skupiny rostlinných látek tvoří flavonoidy, které jsou významné svoji lehkou dostupností a významnou biologickou aktivitou. Do popředí pozornosti se dostává především rutin a kvercetin. Tyto látky se vyznačují příznivými biologickými účinky. Mají antioxidační vlastnosti, zabraňují peroxidaci lipidů a likvidují …moreAbstract:
The present work treats the amount of phenolic substances in salad plants. A part of this vast plant group is made of flavonoids, which are important by their accessibility and significant biological activity. Quercetin and rutin are in the main focus of this work. They are noted for their favourable biological effects. Having antioxidant qualities, they prevent and stop the lipid peroxidation and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 1. 2013
Accessible from:: 30. 1. 2013
Thesis defence
- Date of defence: 3. 2. 2014
- Supervisor: doc. Ing. Eva Dadáková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TRÖSTLOVÁ, Daniela. \textit{Listová zelenina jako zdroj výživově významných fenolických látek}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Education. 2013. Available from: https://theses.cz/id/dr01ma/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
TRÖSTLOVÁ, Daniela. Listová zelenina jako zdroj výživově významných fenolických látek. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.1.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 30. 1. 2013 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of EducationMaster programme / field:
Secondary School Teaching / Bi-Ch/SŠ
Theses on a related topic
-
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína
Aneta Ehrenbergerová -
Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra
Marie Kudrnáčová -
Sýry a jejich antioxidační vlastnosti
Daniela Hrančíková -
Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné
Tereza Hloušková -
Vliv tvrdosti vody na fyzikálně-chemické vlastnosti nálevu z kořene omanu pravého
Edita Ježilová -
Vliv flavonoidů na expresi DDR genů v oxidačním stresu
Michaela VAVŘIČKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights