MSc. Ruoyi HAO
Doctoral thesis
Čerstvost a trvanlivost rybích produktů
Freshness and shelf-life of fish products
Abstract:
Fish plays an important role in the human diet and health as a source of easily digestible and highly nutritious animal protein and high value n-3 polyunsaturated fatty acids (n-3 PUFA). However, with high moisture, low amount of connective tissues, and neutral pH value, fish muscle is more perishable than other food muscles. Fish freshness depends on physical, chemical, biochemical, and microbiological …moreAbstract:
Ryby hrají důležitou roli v lidské stravě a zdraví jako zdroj lehce stravitelných a vysoce výživných živočišných bílkovin a vysoce hodnotných n-3 polynenasycených mastných kyselin (n-3 PUFA). Při vysoké vlhkosti, nízkém množství pojivových tkání a neutrální hodnotě pH však rybí svalovina podléhá zkáze více než jiné potravní svaly. Čerstvost ryb závisí na fyzikálních, chemických, biochemických a mikrobiologických …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 3. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HAO, Ruoyi. \textit{Čerstvost a trvanlivost rybích produktů}. Online. Doctoral theses, Dissertations. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Fisheries and Protection of Waters. 2022. Available from: https://theses.cz/id/drpvxv/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HAO, Ruoyi. Čerstvost a trvanlivost rybích produktů. České Budějovice, 2022. disertační práce (Ph.D.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Fisheries and Protection of WatersDoctoral programme / field:
Zootechnics / Fishery
Theses on a related topic
-
Mikrobiální kontaminace a její změny v průběhu skladování baleného výsekového masa
Kateřina Cholastová -
Esenciální oleje z hřebíčku a skořice
Tereza Janošková -
Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací
Monika Vokálová -
Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje
Tereza Kácalová -
Esenciální oleje v aromaterapii
Simona Jadrná -
Studium parametrů levandulového oleje
Lucie Retová -
Studium parametrů mandarinkového oleje
Karolína Chalupová -
Vliv zvýšené teploty a působení složek esenciálního oleje na vybrané vlastnosti lignocelulózových materálů
Barbora Michalcová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights