Alternativní výživa u lidí s revmatoidní artritidou – Lucie Hujerová
Lucie Hujerová
Bakalářská práce
Alternativní výživa u lidí s revmatoidní artritidou
Alternative nutrition for people with rheumatoid arthritis
Anotace:
Lidský imunitní systém je navržený tak, aby chránil tělo před škodlivými látkami, jako jsou bakterie, viry nebo toxiny. Pokud ale náš imunitní systém nedokáže rozlišit, která látka je vlastní a která nevlastní, napadá buňky a tkáně vlastního těla a ohrožuje zdraví. Tím vzniká autoimunitní onemocnění, jako je revmatoidní artritida, které dokáže ovlivnit jeden čivíce typů tkání a může mít za následek …víceAbstract:
The human immune system is designed to protect the body from harmful substances such as bacteria, viruses, or toxins. However, if our immune system cannot distinguish which substance is its own and which is not, it attacks the cells and tissues of our own body and threatens our health. This leads to autoimmune diseases such as rheumatoid arthritis, which can affect one or more tissue types and can …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Oponent: Hana Sechovcová, Mgr. Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HUJEROVÁ, Lucie. \textit{Alternativní výživa u lidí s revmatoidní artritidou}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/ducr00/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti sledování vlivu zvýšené konzumace zeleniny a potravinových zdrojů omega-3 mastných kyselin na hladinu alimentárních antioxidantů a omega-3 mastných kyselin v krevní plazmě konzumentů.
Jana SVOBODOVÁ -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Změny tělesné kompozice vyvolané cílenou silově dynamickou pohybovou aktivitou při saturaci organismu omega 3 mastnými kyselinami.
Jakub PROCHÁZKA -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Analýza omega-3 mastných kyselin z rybích extraktů
Sára FILIPOVÁ -
Zastoupení omega-3 mastných kyselin ve výživě dětí v předškolním a školním vzdělávání
Eliška STROUHALOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva