Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv – Nicole Stašková
Nicole Stašková
Bachelor's thesis
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Health aspects of fruits and fruit juices consumption
Abstract:
Literární část bakalářské práce zahrnuje obecnou charakteristiku ovoce, jeho vlivy na naše zdraví a obsah zdraví prospěšných látek (vitaminy, antioxidanty, minerální látky). Praktická část této bakalářské práce se zabývá analýzou ovoce (jablko, hruška, ananas, pomeranč, citron, grapefruit) a ovocných šťáv (100% pomerančová šťáva z koncentrátu, 100% pomerančová šťáva lisovaná za studena, Multivitaminová …moreAbstract:
The literary part of The Bachelor thesis covers the general characteristics of the fruit, its influences on our health and the content of healthy substances (vitamins, antioxidants, minerals). The practical part of this bachelor thesis deals with the analysis of fruit (apple, pear, pineapple, orange, lemon, grapefruit) and fruit juices (100% orange juice from concentrate, 100% cold pressed orange juice …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Reader: Olga Králová, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Stanovení vybraných antioxidantů (kyselina askorbová, kyselina močová) v seminální plazmě
Petra Drábková -
Kyselina askorbová a její role v reakcích rostlin na stres
Martina Malinová -
Influence of selected natural juices containing ascorbic acid on browning inhibition during fruit drying.
Anna Hubáčková -
Amperometrické stanovení kyseliny askorbové
Martina Šišková -
Charakterizace elektrochemického point-of-care biosenzoru pro detekci modelového analytu kyseliny askorbové
Vendula Szmucová -
Novel Protein Sources from Fruit Juice Industry Wastes
Petra Svobodová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Stanovení vybraných biologicky aktivních látek ve šťávách z exotického ovoce
Klára Jégrová