Hodnocení pekařských vlastností odrůd pšenice ozimé – Bc. Barbora Hromasová
Bc. Barbora Hromasová
Diplomová práce
Hodnocení pekařských vlastností odrůd pšenice ozimé
Evaluation of baking properties of winter wheat varieties
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit rozdíly u jednotlivých odrůd pšenice ozimé. Zároveň byl zkoumán vliv odrůdy, ročníku a stanoviště na fyzikální i mechanické vlastnosti těsta a pečiva jako výsledného produktu celého procesu. Literární rešerše této diplomové práce zahrnuje základní vymezení pšenice ozimé jakožto jedné ze základních obilovin. Další kapitoly pak popisují složení a základní stavbu …víceAbstract:
The aim of this thesis was to find out the differences between the different varieties of winter wheat. At the same time, the influence of variety, year and growing location on the physical and mechanical properties of dough and pastry as the final product was investigated. The literature search of this thesis includes a basic definition of winter wheat as one of the staple cereals. The following …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HROMASOVÁ, Barbora. \textit{Hodnocení pekařských vlastností odrůd pšenice ozimé}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/dvcfct/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti
Jana Králová -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Veronika Hliněnská -
Vliv odrůdových vlastností pšenice na kvalitativní ukazatele zrna, těsta a pečiva
Markéta Červenková -
Hodnocení kvality vybraných odrůd pšenice ozimé na základě reologických analýz
Zuzana KYSELÁKOVÁ -
An Analysis of development of wheat production in India
Yuvraj Chhatwal -
Analysis of Wheat Production in India
Suprity Prasad -
Effect of particle size of wheat on the rheological and filtration properties of the drilling fluid
Dlovan YASEEN ABBAS -
The Impact of the COVID-19 Pandemic on the Commodity Market: a Case Study of Wheat
Mohammad Tuhin
Název
Vložil
Vloženo
Práva