Vývoj antioxidační kapacity v průběhu mléčného kvašení zeleniny. – Bc. Eva Pavloušková
Bc. Eva Pavloušková
Diplomová práce
Vývoj antioxidační kapacity v průběhu mléčného kvašení zeleniny.
Development of antioxidant capacity during the lactic fermentation of vegetables
Anotace:
Tato diplomová práce na téma "Vývoj antioxidační kapacity v průběhu mléčného kvašení zeleniny" byla zpracována v letech 2014 - 2016 na Zahradnické fakultě v Lednici. Cílem práce bylo zhodnotit vývoj antioxidační kapacity v průběhu mléčného kvašení vybraného zeleninového druhu. Teoretická část se zabývá charakteristikou zeleniny, zdraví prospěšných látek, antioxidantů a mléčného kvašení. V praktické …víceAbstract:
This thesis, themed "Development of antioxidant capacity during the lactic fermentation of vegetables" was elaborated between 2014 and 2016 at the Faculty of Horticulture in Lednice. The aim of the study was to evaluate the development of antioxidant capacity during the lactic fermentation of selected vegetable species.The theoretical part includes characteristics of vegetables, health-promoting substances …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva