Bc. Liana Leshchuk

Diplomová práce

Biogenní aminy ve víně

Biogenic amines in wine
Anotace:
Diplomová práce je zaměřená na stanovení obsahu biogenních aminů pomoci aminokyselinového analyzátoru, který pracuje na principu iontoměničové chromatografie. Teoretická část práce se zabývá problematikou technologie výroby vína, světové produkce vína, chemického složení, charakteristikou biogenních aminů a jejích přítomností ve víně, tvorbou biogenních aminů během jablečno-mlečného a alkoholového …více
Abstract:
This thesis focuses on the determination of the content of biogenic amines using an amino acid analyzer, which works on the principle of ion exchange chromatography. The theoretical part describes the technology of wine production, world wine production, chemical composition of wine, characteristic of biogenic amines and its presence in wine, the formation of biogenic amines during malolactic and alcoholic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Jiří Kudr, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin