Bc. Liana Leshchuk
Master's thesis
Biogenní aminy ve víně
Biogenic amines in wine
Abstract:
Diplomová práce je zaměřená na stanovení obsahu biogenních aminů pomoci aminokyselinového analyzátoru, který pracuje na principu iontoměničové chromatografie. Teoretická část práce se zabývá problematikou technologie výroby vína, světové produkce vína, chemického složení, charakteristikou biogenních aminů a jejích přítomností ve víně, tvorbou biogenních aminů během jablečno-mlečného a alkoholového …moreAbstract:
This thesis focuses on the determination of the content of biogenic amines using an amino acid analyzer, which works on the principle of ion exchange chromatography. The theoretical part describes the technology of wine production, world wine production, chemical composition of wine, characteristic of biogenic amines and its presence in wine, the formation of biogenic amines during malolactic and alcoholic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jiří Kudr, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv nesaccharomycetních kvasinek na obsah biogenních aminů ve víně
Jakub Janota -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková -
Stanovení biogenních aminů ve víně
Michaela Novotná -
Vliv metody sur lie na obsah biogenních aminů ve víně
Stanislav Fruhvirt -
Stanovení biogenních aminů ve vínech odebraných v oblasti Morava
Tereza Koláčková -
Biogenne amíny vo víne
Tereza Grančičová -
Sledování biogenních aminů ve vybraných odrůdách archivních vín
Lenka FOJTÍKOVÁ