Bc. Liana Leshchuk

Master's thesis

Biogenní aminy ve víně

Biogenic amines in wine
Abstract:
Diplomová práce je zaměřená na stanovení obsahu biogenních aminů pomoci aminokyselinového analyzátoru, který pracuje na principu iontoměničové chromatografie. Teoretická část práce se zabývá problematikou technologie výroby vína, světové produkce vína, chemického složení, charakteristikou biogenních aminů a jejích přítomností ve víně, tvorbou biogenních aminů během jablečno-mlečného a alkoholového …more
Abstract:
This thesis focuses on the determination of the content of biogenic amines using an amino acid analyzer, which works on the principle of ion exchange chromatography. The theoretical part describes the technology of wine production, world wine production, chemical composition of wine, characteristic of biogenic amines and its presence in wine, the formation of biogenic amines during malolactic and alcoholic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Jiří Kudr, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology