Vliv rozdílného dekokčního rmutování na kvalitu piva – Bc. Antonín Puskarčík
Bc. Antonín Puskarčík
Master's thesis
Vliv rozdílného dekokčního rmutování na kvalitu piva
Effect of different decoction mashing methods on beer quality
Abstract:
Práce se zabývá vlivem jednormutového (postup A) a dvourmutového (postup B)rmutovacího postupu na kvalitu piva. Za účelem analýzy byla uvařena dvě piva ze stejnýchsurovin na pokusném minipivovaru. Piva se odlišovala pouze rmutovacím postupem, všeostatní bylo totožné.Analyzovány byly vzorky sladin odebrané přímo při rmutovacích postupech naklíčových teplotách a také vzorky piv vyrobených ze stejných …moreAbstract:
The influence of single (Method A) and double (Method B) decoction mashing onbeer quality were compared. Two beers were made from the same raw materials onexperimental minibrewery. Beer differed in mashing process only.Samples of wort were collected directly during mashing processes at keytemperatures. Samples of beers produced from the same raw material in different breweriesalong Czech Republic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PUSKARČÍK, Antonín. \textit{Vliv rozdílného dekokčního rmutování na kvalitu piva}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/dzaub2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnocení oplatek konzumentským testem
Martin Kaňka -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pivo jako český fenomén a součást výuky v gastronomických oborech
Adam HRUŠKA
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights