Biopotraviny - trend v gastronomii jako běžná součást životního stylu LOHAS – Anna Tejbusová
Anna Tejbusová
Bakalářská práce
Biopotraviny - trend v gastronomii jako běžná součást životního stylu LOHAS
Organic food - trend in gastronomy as a normal part of lifestyle LOHAS
Abstract:
Bachelor’s dissertation is dealing with definitions of organic and organic food, about their use in gastronomy, characteristics of nutritional directions and lifestyles and clarifying LOHAS lifestyle. In the analytical part based on internet survey, is compared the relationship of czech, slovakian and austrian consumers to organic food and alternative lifestyles. In the projection part the author expresses …víceAbstract:
Bakalárska práca sa zaoberá vymedzením pojmov bio a biopotravín, ich využitiu v gastronómii, charakteristikou výživových smerov a životných štýlov a vyjasneniu životného štýlu LOHAS. V analytickej časti na základe internetového dotazovania porovnáva vzťahy českých, slovenských a rakúskych spotrebiteľov ku biopotravinám a alternatívnym životným štýlom. V návrhovej časti sa autor vyjadrí subjektívne …víceKlíčová slova
bio biopotraviny trend gastronómia LOHAS životný štýl/ bio gastronomy lifestyle organic food
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 6. 2014
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/12482/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 8. 2014
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: PhDr. Marek Merhaut, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TEJBUSOVÁ, Anna. \textit{Biopotraviny - trend v gastronomii jako běžná součást životního stylu LOHAS}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/e0g2t3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Životní styl bio, koncepce zdraví a konzumerismus
Pavla KRÁLÍKOVÁ -
Životní styl bio, koncepce zdraví a konzumerismus
Pavla KRÁLÍKOVÁ -
BIO - móda nebo životní styl?
Ivana HRSTKOVÁ -
Bio - bedýnky versus bio - košíky: charakteristiky spotřebitelů biopotravin
Jana Unčovská -
Mezigenerační názory na životní styl v seniorském věku
Libor MATOUŠ -
Možnosti uplatnění bio v gastronomii v České republice v porovnání se zahraničím (Německo, Rakousko)
Klára Culková -
Životní styl vysokoškolských studentů
Tomáš KŮRA -
Zdravý životní styl mládeže do 18 let
Lucie Kowalska