Mykotoxikologická kvalita ovsa – Ing. Hana PEJSAROVÁ
Ing. Hana PEJSAROVÁ
Disertační práce
Mykotoxikologická kvalita ovsa
Mycotoxicology quality of oat
Anotace:
Cílem práce bylo porovnat 10 odrůd ovsa, pěstovaných v letech 2009 až 2012 na pokusném pozemku Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích, z hlediska mykotoxikologické kvality a jednotlivých faktorů, které na ni působí (ročník, předplodina). Byla sledována přítomnost houbových patogenů, obzvláště Fusarium sp. a hladina vybraných mykotoxinů (HT-2 a T-2 toxinu, deoxynivalenolu, nivalenolu a D3G) u 4 …víceAbstract:
The aim of this work was comparison of ten varieties of oat, grown from 2009 to 2012 on the experimental plot of the University of South Bohemia in České Budějovice and obtain knowledge about the influence of factors (variety, season and pre-crop) on the mycotoxicological quality of oats. The presence of fungal pathogens, mainly from the genus Fusarium, and the level of selected mycotoxins (HT-2 and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 8. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jana Pexová Kalinová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PEJSAROVÁ, Hana. Mykotoxikologická kvalita ovsa. České Budějovice, 2023. disertační práce (Ph.D.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáDoktorský studijní program / obor:
Fytotechnika / Speciální produkce rostlinná
Práce na příbuzné téma
-
Oves z pohledu nutriční terapie
Veronika Sodomková -
Porovnání nutriční hodnoty a stravitelnosti ovsa setého a ovsa černého
Anna Gergelová -
Vliv extruze ovsa setého na nutriční hodnotu a ochotu k příjmu u dospělých teplokrevných koní
Jana Slováková -
Stanovení obsahu lipidů a profilu mastných kyselin u nových odrůd ovsa
Jana Florianová -
Obsah biologicky aktivních látek v zrnu ovsa z produkce konvenčního a ekologického zemědělství
Lucie Pažoutová -
Obsah tokolů v zrnu ovsa pěstovaného v konvenčním a ekologickém zemědělském systému
Vendula Benediktová -
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Hana Marková
Název
Vložil
Vloženo
Práva