Bylinné extrakty v mlékárenských technologiích – Jana Krondráfová
Jana Krondráfová
Bachelor's thesis
Bylinné extrakty v mlékárenských technologiích
Herbal extracts in dairy technology
Abstract:
Cílem bakalářské práce je vypracovat literární rešerši zabývající se využitím bylinných extraktů v mlékárenství. Práce se zaměřuje na léčivé, aromatické a kořeninové rostliny (dále jen LAKR), které jsou přírodními přísadami, dochucovadly se zdravím prospěšnými účinky. LAKR obsahují biologicky aktivní látky působící proti rozvoji mikroorganismů. Mohou výrazně snižovat obsah syntetik v potravinářských …moreAbstract:
The purpose of this bachelor thesis is to conduct a literature search on the use of herbal extracts in dairy technology. The thesis focuses on medicinal, aromatic and spice plants (hereafter LAKR) which are natural additives, flavorings with health benefits. LAKR contain biologically active substances that inhibit the growth of microorganisms. They can significantly reduce the content of synthetics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Reader: Zuzana Míšková, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology