Průmyslové zpracování vajec a využití vaječných hmot do potravinářské výroby – Markéta Pirunčíková
Markéta Pirunčíková
Bakalářská práce
Průmyslové zpracování vajec a využití vaječných hmot do potravinářské výroby
Industrial Processing of Eggs and Utilization of Eggs Masses in Food Production
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vejci a jejich zpracováním na vaječné hmoty, které se využívají v potravinářském průmyslu a gastronomii. První část práce se zaměřuje na chemické složení vejce a jeho základní vlastnosti. Druhá část se zabývá problematikou průmyslového zpracovávání vajec na vaječné hmoty a využitím těchto vaječných hmot v průmyslu.Abstract:
The bachelor thesis deals with eggs and their processing into egg masses, which are used in the food industry and gastronomy. The first part of the thesis focuses on the chemical composition of an egg and its basic properties. The second part deals with the issue of egg industrial processing to eggs masses and thein usage in a food industry.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pirunčíková, Markéta. Průmyslové zpracování vajec a využití vaječných hmot do potravinářské výroby. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující kvalitu vajec
Ladislav Linek -
Použití vajec a vaječných hmot v cukrářské výrobě
Kamila Součková -
Vliv výživy slepic na oxidační stabilitu vajec
Ellen Novotná -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Použití vajec a vaječných hmot v cukrářské výrobě
Kamila Součková -
Kvalita vajec v závislosti na genotypu a věku nosnic
Pavlína Antošová -
Kvalita vajec bělovaječných a hnědovaječných slepic v závislosti na jejich věku
Ladislav Linek