Bc. Martin Doležal

Diplomová práce

Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot

The flow properties of liquid egg products
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vybranými reologickými vlastnostmi vaječných žloutků, bílků a melanží u slepičích vajec, vajec obohacených o vitamín D a vajec obohacených o Selen a Jód. Vejce byla skladována po dobu 4 týdnů při konstantní teplotě 6 °C. Dále je v práci popsán vliv skladování na fyzikální vlastnosti (hmotnost a index tvaru) vajec. U vajec byl prokázán během čtyřtýdenní skladování úbytek …více
Abstract:
This diploma thesis deals with selected rheological properties of egg yolks, proteins and mélange in hen eggs, eggs enriched with vitamin D and eggs enriched with Selenium and Iodine. The eggs were stored for 4 weeks at a constant temperature of 6 ° C. Furthermore, the work describes the effect of storage on the physical properties (weight and shape index) of eggs. Eggs lost weight during four weeks …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta