Deriváty síry a redukční vady vín – Bc. Pavlína Hermanová
Bc. Pavlína Hermanová
Bakalářská práce
Deriváty síry a redukční vady vín
Sulfur derivatives and reduction defects of wine
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o sirných sloučeninách vyskytujících se ve víně a o vadách vína, které souvisí se sirnými látkami a redukční výrobou vína. Poskytuje informace o síře obecně, o tom, jak je síra asimilována do hroznů a jaké sirné látky se vyskytují v hroznech a ve víně. Diskutuje oxidativní a reduktivní výrobu vína a vady, které vznikají při redukčních podmínkách výroby. V závěru práce …víceAbstract:
This thesis focuses on sulfur compounds in wine and on defects of wine, which are related to sulfur compounds and reductive conditions in winemaking. It provides information about sulfur in general, about assimilation of sulfur to the grapes and about sulfur compounds occurs in grapes and in wine. It discusses oxidative and reductive winemaking and defect, which forms under reductive conditions. In …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Michal Kumšta, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Fyziologické a genetické aspekty aktivity acidofilních bakterií oxidujících sirné látky
Jiří Kučera -
Limitující a inhibující faktory bakteriální oxidace anorganických sirných látek
Blanka Omesová Pokorná -
Obsah ATP v bakterii Acidithiobacillus ferrooxidans při oxidaci železa (II) a síry a exprese vybraných genů za anaerobních podmínek
Eva Pakostová
Název
Vložil
Vloženo
Práva