Stanovení vlákniny v netradičních cereáliích a rýži – Bc. Květa KOŠINOVÁ, DiS.
Bc. Květa KOŠINOVÁ, DiS.
Diplomová práce
Stanovení vlákniny v netradičních cereáliích a rýži
The determination of crude fiber in non-traditional cereals and rice
Anotace:
Teoretická část diplomové práce charakterizuje vybrané tradiční a netradiční druhy cereálií. Také je zde definována vláknina - její chemické složení, rozdělení podle rozpustnosti ve vodě, vlastnosti, fyziologické účinky na člověka a metody stanovení. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu sušiny, popele, neutrálně-detergentní a hrubé vlákniny ve vybraných tradičních a netradičních druzích cereálií …víceAbstract:
Theoretical part of the thesis characteristics of selected traditional and non-traditional cereals. The thesis also defines the dietary fibre - its chemical structure, division according to water solubility, properties, physiological operations for human and methods of determination. The practical part describes the determination of dry matter, ash, neutral detergent fibre and crude fibre in selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2011
Identifikátor:
22625
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOŠINOVÁ, Květa. Stanovení vlákniny v netradičních cereáliích a rýži. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií
Markéta HAVRANOVÁ -
Výroba bezlepkových sušenek s netradiční surovinovou skladbou a stanovení jejich nutriční hodnoty
Kateřina Matějková -
Aplikace lišejníku islandského jako netradiční suroviny potravin
Adéla Petrůjová -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost
Denisa Holečková -
Stanovení vlákniny u netradičních mouk
Ivo Havlíček -
Stanovení stravitelnosti a vlákniny v netradičních cereáliích a rýži
Petr Svoboda -
Stanovení hrubé vlákniny u celozrnných výrobků s přídavkem vybraných cereálií
Martina KARASOVÁ