Vliv různých podmínek zrání na změny ve složení fenolických látek ve víně – Bc. Václav Beran
Bc. Václav Beran
Diplomová práce
Vliv různých podmínek zrání na změny ve složení fenolických látek ve víně
Influence of different storage conditions of wine aging on changes in the composition of phenolic compounds
Anotace:
V experimentu byl sledován vliv různých podmínek ročního lahvového zrání na změny ve složení fenolických látek v bílých a červených vínech. Byly sledovány celkové fenolické látky, flavanoly, anthokyaniny a antiradikálová aktivita. Vyšší obsah fenolických látek a vyšší antiradikálová aktivita byly zjištěny u červených vín. U bílých vín vyšší teplota podmiňuje vyšší obsah celkových fenolických látek …víceAbstract:
In the experiment the influence of different storage conditions of annual bottle aging on changes in the composition of phenolic compounds in white and red wines was observed. Total phenolics, flavanols, anthocyanins and antiradical activity were observed. A higher content of phenolics and a higher antiradical activity were detected in red wines. Higher temperature induces a higher content of phenolics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Pavel Híc, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva