Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje – Bc. Michael Weber
Bc. Michael Weber
Diplomová práce
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Monitoring of fatty acids in gastro-wastes with focus on used cooking oils
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá aktuální problematikou výroby bionafty z upotřebených kuchyňských olejů (UCO). Upotřebené kuchyňské oleje jsou nedílnou součástí odpadních surovin z každé domácnosti, gastronomických provozů a potravinářského průmyslu. Jen v Evropské unii se ročně vyprodukuje více než 4 mil. tun těchto olejů. Pokud jsou tyto oleje správně zpětně odebrány, mohou se stát vhodnou výchozí …víceAbstract:
This diploma thesis deals with current topic of biodiesel production from used cooking oils (UCO). Used cooking oils are an integral part of waste materials from households, gastronomic facilities and food industry. In the European Union, more than 4 million tonnes of these waste oils are produced each year. If properly collected, these oils can become an appropriate feedstock for biodiesel production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
WEBER, Michael. \textit{Monitorování mastných kyselin v~gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/e7hd57/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Příjem mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin v jídelníčcích školních kuchyní
Karolína SKALNÍKOVÁ -
Zastoupení mastných kyselin u běžně používaných potravinářských druhů olejů (řepkový, slunečnicový, kokosový, palmový, olivový)
Ivana Kvisová -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
Martina SVOBODOVÁ -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve tkáních prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Tereza Polášková -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Veronika Bednaříková -
Porovnání zastoupení mastných kyselin u přírodních a bio jedlých rostlinných olejů
Markéta Pevná -
Zastoupení mastných kyselin u speciálních potravinářských druhů olejů (lněný, konopný, mandlový, sezamový, arganový)
Jitka Sisrová -
Stanovení profilu mastných kyselin vybraných obilovin a jejich odrůd
Anna Šafránková
Název
Vložil
Vloženo
Práva