Jitka Sisrová

Bakalářská práce

Zastoupení mastných kyselin u speciálních potravinářských druhů olejů (lněný, konopný, mandlový, sezamový, arganový)

Representation of fatty acids in special types of edible oils (linseed, hemp, almond, sesame, argan)
Anotace:
Trendem současné doby je stále se zvyšující zájem o zdravý životní styl. V mé práci se zaměřuji na analýzu vybraných mastných kyselin obsažených ve lněném, konopném, mandlovém, sezamovém a arganovém oleji za využití plynové chromatografie s plynově ionizační detekcí. Je důležité, aby v našich jídelníčcích převládaly nenasycené mastné kyseliny nad těmi nasycenými. Na základě měření bylo vyhodnoceno …více
Abstract:
The current trend is an ever-increasing interest in a healthy lifestyle. In my thesis, I focus on the analysis of selected fatty acids contained in linseed, hemp, almond, sesame and argan oil using gas chromatography with gas ionization detection. It is important that unsaturated fatty acids predominate over saturated ones in our diets. Based on measurements, it was found that the most common fatty …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zuzana Lacková, Ph.D.
  • Oponent: Veronika Švehlová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta