Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje – Bc. Michael Weber
Bc. Michael Weber
Master's thesis
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Monitoring of fatty acids in gastro-wastes with focus on used cooking oils
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá aktuální problematikou výroby bionafty z upotřebených kuchyňských olejů (UCO). Upotřebené kuchyňské oleje jsou nedílnou součástí odpadních surovin z každé domácnosti, gastronomických provozů a potravinářského průmyslu. Jen v Evropské unii se ročně vyprodukuje více než 4 mil. tun těchto olejů. Pokud jsou tyto oleje správně zpětně odebrány, mohou se stát vhodnou výchozí …moreAbstract:
This diploma thesis deals with current topic of biodiesel production from used cooking oils (UCO). Used cooking oils are an integral part of waste materials from households, gastronomic facilities and food industry. In the European Union, more than 4 million tonnes of these waste oils are produced each year. If properly collected, these oils can become an appropriate feedstock for biodiesel production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
WEBER, Michael. \textit{Monitorování mastných kyselin v~gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/e7hd57/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Příjem mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin v jídelníčcích školních kuchyní
Karolína SKALNÍKOVÁ -
Zastoupení mastných kyselin u běžně používaných potravinářských druhů olejů (řepkový, slunečnicový, kokosový, palmový, olivový)
Ivana Kvisová -
Vliv polymorfismu vybraných enzymů na zastoupení mastných kyselin mléčného tuku skotu
Martina SVOBODOVÁ -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve tkáních prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Tereza Polášková -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Veronika Bednaříková -
Porovnání zastoupení mastných kyselin u přírodních a bio jedlých rostlinných olejů
Markéta Pevná -
Zastoupení mastných kyselin u speciálních potravinářských druhů olejů (lněný, konopný, mandlový, sezamový, arganový)
Jitka Sisrová -
Stanovení profilu mastných kyselin vybraných obilovin a jejich odrůd
Anna Šafránková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights