Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin – Charanpreet Kaur
Charanpreet Kaur
Diplomová práce
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Sensorické hodnocení ovocných nápojů ošetřených přírodními konzervanty rostlinného původu
Anotace:
Ovocné dţusy mají v současnosti velký význam. Kromě pasterizace bývají někdy obohacovány některými konzervanty jako např. oxid siřičitý nebo benzoáty. Syntetické konzervanty mohou způsobovat některé neţádoucí účinky jako je bolení hlavy, zvracení či alergické reakce. Jako alternativa konvenčních konzervačních technik by mohly být zavedeny jako částečná nebo plná náhrada antimikrobiální látky rostlinného …víceAbstract:
Fruit juices are of great importace these days. Besides to pasteurisation, they are sometimes foritfied with preservatives like sulfur dioxide, benzoates, and other preservatives Synthetic preservatives can cause negative impacts on humans such as heachache, vomitting, allergic reactions etc. As an alternative to these, antimicrobial plant derived compoundscould be implemented as partial or complete …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Oponent: Olga Leuner, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KAUR, Charanpreet. \textit{Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/e86gt0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva