Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin – Charanpreet Kaur
Charanpreet Kaur
Master's thesis
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Sensorické hodnocení ovocných nápojů ošetřených přírodními konzervanty rostlinného původu
Abstract:
Ovocné dţusy mají v současnosti velký význam. Kromě pasterizace bývají někdy obohacovány některými konzervanty jako např. oxid siřičitý nebo benzoáty. Syntetické konzervanty mohou způsobovat některé neţádoucí účinky jako je bolení hlavy, zvracení či alergické reakce. Jako alternativa konvenčních konzervačních technik by mohly být zavedeny jako částečná nebo plná náhrada antimikrobiální látky rostlinného …moreAbstract:
Fruit juices are of great importace these days. Besides to pasteurisation, they are sometimes foritfied with preservatives like sulfur dioxide, benzoates, and other preservatives Synthetic preservatives can cause negative impacts on humans such as heachache, vomitting, allergic reactions etc. As an alternative to these, antimicrobial plant derived compoundscould be implemented as partial or complete …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Reader: Olga Leuner, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KAUR, Charanpreet. \textit{Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/e86gt0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights