Vliv protektivních mikrobiálních kultur na senzorickou kvalitu sýrů – Bc. Iveta Urbanová
Bc. Iveta Urbanová
Diplomová práce
Vliv protektivních mikrobiálních kultur na senzorickou kvalitu sýrů
Effect of protective microbial cultures on sensory quality of cheeses
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na bakterie mléčného kysání s protektivními účinky. V teoretické části práce jsou charakterizovány vybrané druhy protektivních kultur. Dále je popisována jejich antimikrobiální a antifungální aktivita. Jsou zmíněny konkrétní metabolity, které tyto bakterie produkují. Důraz je kladen na vliv protektivních kultur na senzorické vlastnosti sýrů. Je zde také zařazena kapitola …víceAbstract:
The thesis is aimed at lactic acid bacteria with protective effects. In the theoretical part of the thesis, the selected species of protective cultures are characterised. Next, the thesis deals with the antimicrobial and antifungal activity of protective cultures. It also provides information about specific metabolites which are produced by these cultures. Emphasis is put on the effect of protective …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití bakterií mléčného kysání při produkci vybraných potravinářských výrobků
Simona HYBŠOVÁ -
Využití bakterií mléčného kysání s probiotickými účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Pavla Fialová -
Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Ivana Mešková -
Izolace bakterií mléčného kvašení a stanovení jejich fermentačních vlastností
Anastázie Paclová -
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů
Lucie Červenková -
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě sýrů
Magdalena Kráčmarová -
Identifikace bakterií mléčného kvašení v kysaných mléčných výrobcích
Martina Tycová -
Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury
Barbora Řezníčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva