Vyhledávání potenciálních lektinů v luštěninách – Bc. Žaneta Svobodová
Bc. Žaneta Svobodová
Bachelor's thesis
Vyhledávání potenciálních lektinů v luštěninách
Searching for potential lectins in legumes
Anotácia:
Lektiny jsou proteiny neimunitního původu schopné rozpoznávat a reverzibilně vázat různé sacharidové struktury. Tato práce se zabývá vyhledáváním lektinů z luštěnin, pomocí laboratorních metod z rostliny Adenanthera pavonina a pomocí bioinformatických metod z jetelu lučního (Trifolium pratense). Pomocí laboratorních metod byl nalezen potenciální lektin, který má hemaglutinační aktivitu. Na základě …viacAbstract:
Lectins are multivalent proteins of non-immunne origin which recognize and bind reversibly diverse sugar structures. This thesis deals with identification of lectins in legumes, in Adenathera pavonina by laboratory methods and in red clover (Trifolium pratense) by bioinformatic methods. Potential lectin with hemagglutination activity was found using laboratory methods. Proteins in red clover (Trifolium …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/gdu8q/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2017
- Vedúci: Mgr. Lenka Malinovská, Ph.D., prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Biochemistry / Chemoinformatics and Bioinformatics
Práce na příbuzné téma
-
Molecular characterisation of stolbur phytoplasma infecting red clover in the Czech Republic
Pavla KOLOUŠKOVÁ -
Preparation of experimental sourdoughs based on legume flours
Lenka Nguyenová Xuanová