Bc. Hak Hak
Bakalářská práce
Analýza překladu jídelních lístků
The Analysis of the Translation of the Restaurant Menus
Anotace:
Tématem této bakalářské práce je analýza postupu jednotlivých restaurací při překládání jídelních lístků do angličtiny a jejich následná srozumitelnost pro rodilé i nerodilé mluvčí a vztah mezi zvoleným postupem při překladu a jeho případnou chybovostí. V první teoretické části jsou vymezené základní pojmy jako jídelní lístek, překlad, postup, slovník. V analytické části porovnáváme metodou komparace …víceAbstract:
The theme of this bachelor thesis is analysis and comparison of methods that are used for restaurant menu translations at individual restaurants, and how these methods affect an error rate and comprehensibility for both native and non-native speakers. The first theoretical part is set to determine fundamental terms such as restaurant menu, translations, method, dictionary. The analytical part is to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/mokua/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Mgr. Lucie Bartošová
- Oponent: Ing. Kateřina Homutová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová a ekonomickáVysoká škola hotelová a ekonomická
Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Úroveň sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením na místní úrovni
Jitka Radiměřská -
Interference českých mluvčích ve výuce ruštiny jako cizího jazyka (úroveň A2, rovina gramatická)
Adéla Slezáková -
Úroveň čtenářské gramotnosti žáků 5. ročníku ZŠ
Dominika Zbořilová -
Vliv chronického tinnitu a míry jeho přijetí na vnímanou úroveň kognitivního výkonu
Barbora Křenková -
Zpracování sémantiky slovesných prefixů pro potřeby výuky češtiny jako druhého/cizího jazyka (úroveň B1 a B2)
Renáta Malá -
Úroveň zkušeností v procesu výroby štípané kamenné industrie. Komparativní studie štípačských chyb u archeologických a experimentálních souborů.
Barbora Kotková -
Úroveň finanční gramotnosti ve vybrané zemi
Egor Panfilov -
Současná úroveň a perspektivy smartbankingu v ČR
Kristýna Peričová