Martin Sýkora

Bachelor's thesis

Antioxidační vlastnosti sýrů

Antioxidant properties of cheeses
Abstract:
Tato bakalářská práce přináší formou literární rešerše teoretický přehled o antioxidačních vlastnostech mléka a sýrů, včetně úvodu do obecné technologie sýrů a pojednání o jejich nutričním významu. Zaměřuje se na zdroje antioxidačních účinků, dále uvádí možnosti, kterými lze ovlivnit faktory vedoucí k obohacení potravy o látky zvyšující tento benefit a také popisuje nejběžnější stanovení antioxidační …more
Abstract:
This bachelor thesis brings a literary research of the theoretical overview of antioxidant properties of milk and cheeses, which includes basic cheese technology with a discussion on their nutritional importance. The present paper aims at the sources of antioxidant effects, simultaneously, the paper presents options which might influence surrounding factors leading to the increase of this benefit, …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 8. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Sýkora, Martin. Antioxidační vlastnosti sýrů. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs