Roman MEZEY

Bachelor's thesis

Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých

Fermented dairy products in adult nutrition
Abstract:
V teoretické části této bakalářské práce je podrobně popsáno složení mléka a kysaných mléčných výrobků, zaměřující se na nutriční hodnotu. Popis obsahu bílkovin, tuků, sacharidů, vitamínů a minerálů v mléce ukazuje jejich význam v kontextu stravování. Další část práce se zabývá popisem procesu výroby kysaných mléčných výrobků a zdůrazňuje důležitost bakterií mléčného kvašení při jejich výrobě. Charakterizuje …more
Abstract:
In the theoretical part of this bachelor thesis, the composition of milk and fermented milk products is described in detail, focusing on the nutritional value. A description of the protein, fat, carbohydrate, vitamin and mineral content of milk shows their importance in the context of diet. The next part of the thesis describes the production process of fermented dairy products and higlights the importance …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2024
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Vladislava Mizerová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MEZEY, Roman. Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých. Ostrava, 2024. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakulta

University of Ostrava

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Nutritional Therapy / Nutritional Therapy