Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa – Bc. Klára Dospivová
Bc. Klára Dospivová
Master's thesis
Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa
Microbiological analysis of plant-based alternatives to meat
Abstract:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickou analýzou rostlinných náhrad masa a masných výrobků. Jsou popsány faktory, které ovlivňují mikrobiotu těchto potravin, zahrnující proces výroby, vstupní suroviny, vnitřní a vnější vlivy. Dále je popsána aktuální legislativa, kterou lze na tyto produkty aplikovat a mikrobiologické ukazatele hygieny a bezpečnosti potravin, včetně indikátorových a patogenních …moreAbstract:
The thesis is devoted to the microbiological analysis of plant-based meat alternatives. Factors influencing the microbiota of these foods are portrayed - the production process, input raw materials, as well as inherent internal and external influences. The current legislation that can cover these products is also described. Microbiological hygiene and food safety indicators are explained, including …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2024
Identifier:
https://is.muni.cz/th/qxz6x/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2024
- Supervisor: doc. MVDr. Renata Karpíšková, Ph.D.
- Reader: Mgr. Kristýna Brodíková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Dietitian / Dietetian
Theses on a related topic
-
Sledování vybraných mikrobiologických ukazatelů u rostlinného produktu v průběhu skladování
Pavla Gazdíková -
Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství
Veronika Krejčová -
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Pracovníci potravinářských podniků jako zdroj kontaminace potravin
Veronika Kondelová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Jaké faktory rozhodují o výběru potravin u spotřebitele v ČR
Marcela KLÍMKOVÁ -
Optimalizace podmínek PCR pro druhovou identifikaci listerií z potravin
Andrea Rosová -
Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních
Šárka Buštíková