Bc. Pavla Gazdíková

Diplomová práce

Sledování vybraných mikrobiologických ukazatelů u rostlinného produktu v průběhu skladování

Monitoring of selected microbiological indicators of plant product during storage
Anotace:
Experimentální část diplomové práce se zabývá výrobou a sledováním mikrobiologických ukazatelů u zakysaných rostlinných produktů v průběhu skladování. Pro výrobu byly použity čtyři suroviny: sója, mandle, kešu a mák. Všechny čtyři vzorky obsahují citrusový pektin, ovocné sladidlo a jogurtové kultury s obsahem bifidobakterií. V rámci mikrobiologické analýzy byl sledován celkový počet mikroorganismů …více
Abstract:
The experimental part of the thesis deals with production and monitoring of microbiological indicators in acidified plant products during their storage. Four raw materials were used for production: soy, almond, cashew and poppy. In microbiological analysis, the total number the following microorganisms were monitored - lactic acid bacteria, coliform bacteria, yeast together and mold. It has been found …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Veronika Rozíková, Ph.D.
  • Oponent: Miroslava Kolářová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta