Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa – Bc. Klára Dospivová
Bc. Klára Dospivová
Master's thesis
Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa
Microbiological analysis of plant-based alternatives to meat
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickou analýzou rostlinných náhrad masa a masných výrobků. Jsou popsány faktory, které ovlivňují mikrobiotu těchto potravin, zahrnující proces výroby, vstupní suroviny, vnitřní a vnější vlivy. Dále je popsána aktuální legislativa, kterou lze na tyto produkty aplikovat a mikrobiologické ukazatele hygieny a bezpečnosti potravin, včetně indikátorových a patogenních …viacAbstract:
The thesis is devoted to the microbiological analysis of plant-based meat alternatives. Factors influencing the microbiota of these foods are portrayed - the production process, input raw materials, as well as inherent internal and external influences. The current legislation that can cover these products is also described. Microbiological hygiene and food safety indicators are explained, including …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2024
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/qxz6x/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedúci: doc. MVDr. Renata Karpíšková, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Kristýna Brodíková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / odbor:
Dietitian / Dietetian
Práce na příbuzné téma
-
Sledování vybraných mikrobiologických ukazatelů u rostlinného produktu v průběhu skladování
Pavla Gazdíková -
Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství
Veronika Krejčová -
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Pracovníci potravinářských podniků jako zdroj kontaminace potravin
Veronika Kondelová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Jaké faktory rozhodují o výběru potravin u spotřebitele v ČR
Marcela KLÍMKOVÁ -
Optimalizace podmínek PCR pro druhovou identifikaci listerií z potravin
Andrea Rosová -
Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních
Šárka Buštíková